Welke raamdecoratie houdt warmte het beste buiten?

LEEUWARDEN – IM – Naast verschillende soorten zonwering kan ook raamdecoratie een groot deel van de warmte buiten houden. In een warme periode als de zomer wil je binnen kunnen genieten van een zo koel en aangenaam mogelijke temperatuur. Met de juiste raamdecoratie zorg je ervoor dat de koelte binnen niet snel via de ramen ontsnapt.

Grofweg kunnen drie soorten raamdecoratie ervoor zorgen dat jouw woning niet te snel opwarmt. Het moet isoleren, verduisteren of reflecteren. Je leest er in dit artikel meer over.

Isolerende raamdecoratie

Het eerste type raamdecoratie dat de warmte van buiten goed buiten kan houden, is raamdecoratie met een isolerende werking. Bij veel soorten ramen kun je raamdecoratie met een isolerende functie laten plaatsen. De soorten raamdecoratie die hiervoor geschikt zijn, zijn vaak rolgordijnen of plissé gordijnen. Dit is ook geschikt als raamdecoratie draai kiepraam.

Wil je het helemaal goed aanpakken? Dan kun je gaan voor raamdecoratie met een dubbele laag. Bij plissé gordijnen is er bijvoorbeeld een variant met dubbele laag. Als je vanaf de zijkant naar dit type gordijn kijkt, zie je allemaal kleine luchtcompartimenten. Die compartimenten beschermen als het ware de temperatuur binnen en houden de warmte van buiten tegen.

Verduisterende raamdecoratie

Naast isolerende raamdecoratie kan ook verduisterende raamdecoratie veel doen voor het behouden van de koele temperatuur in huis. Bij verduisterende raamdecoratie is het namelijk het geval dat lichtinval en zonnestralen van buiten kunnen worden geweerd en totaal niet meer worden doorgelaten. Zo houd je dus ook de warmte van de zon buiten als je de raamdecoratie overdag dicht doet.

Verduisterende raamdecoratie wordt vaak in de slaapkamer opgehangen. Je kunt de ruimte er volledig donker mee maken en dat bevordert de nachtrust. Bovendien wordt er bij het vormgeven van verduisterende gordijnen ook vaak aan sfeer gedacht. De gordijnen worden zo ontworpen, dat ze een echte toevoeging zijn in je interieur en rust met zich meebrengen.

Reflecterende raamdecoratie

Ten derde bestaat er ook nog reflecterende raamdecoratie. Dit is raamdecoratie met een reflecterende coating, die ervoor zorgt dat de warme stralen van de zon worden weerkaatst. Met die weerkaatsing komen ze niet de woning binnen. Dat zorg er dus voor dat de warmte buiten blijft. Bij zonwering wordt er ook veel gewerkt met een reflecterende laag.

Verschillende typen raamdecoratie kun je van deze reflecterende coating laten voorzien. Denk bijvoorbeeld aan jaloezieën en shutters. Daarnaast kan je het ook door stoffen laten verweven. Dan kom je uit bij vouwgordijnen, rolgordijnen of andere gordijnen. Het is maar net wat je voorkeur heeft en wat je bij de ruimte vindt passen. 

Door Twenty Four Webvertising

 

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Twenty Four Webvertising B.V. De redactie van PA is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijdrage.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *