Weinig kans op laadpaalhangers Holwerd

NES – Het parkeerterrein op de veerdam bij Holwerd krijgt 40 laadpalen voor elektrische auto’s op het parkeerdek van Wagenborg Parkeerterreinen te Holwerd. Hoe werkt dat dan, vroeg PA aan Ger van Langen, directeur Wagenborg Passagiersdiensten. Wat gebeurt er als iemand veertien dagen op het eiland verblijft en in Holwerd zijn auto aan de laadpaal laat hangen?

"Maar 4 procent van de parkeerders staat langer dan één week op het parkeerterrein", weet Van Langen. "85 procent van de parkeerders staat tussen de drie en vier dagen. Daarmee is het risico dat laadpalen extreem lang bezet zijn erg klein. De laadsnelheid is ook afgestemd op het gemiddelde bezoek (laag dus). Daarmee kunnen we ook beter gebruik maken van de beschikbare capaciteit."

Het project start met 40 stuks en wordt later uitgebreid tot 100 laadpalen, laat Van Langen nog weten. Hij voegt er aan toe: "Ja, er zullen excessen zijn, maar het is een enorme verbetering van de dienstverlening gezien het stijgende percentage elektrische auto's.

Wagenborg Passagiersdiensten verwacht dat de werkzaamheden voor het seizoen 2022 zijn afgerond.

lees hier Pakeerterrein Holwerd krijgt eigen laadplein

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *