Parkeerterrein Holwerd krijgt een eigen laadplein

Geplaatst op: 29 november 2021 - Categorie: Duurzaam & Milieu

NES - Het parkeerterrein op de veerdam bij Holwerd krijgt laadpalen. Scopius EV Charging en Wagenborg Passagiersdiensten ondertekenden de overeenkomst en daarmee is de opdracht tot het realiseren van 40 laadpalen voor elektrische auto’s op het parkeerdek van Wagenborg Parkeerterreinen te Holwerd gegeven.

Laadpalen
Door de opkomst van elektrische auto’s stijgt ook de vraag naar laadpalen. Tot nu was het niet mogelijk om elektrische auto’s te laden op het parkeerterrein in Holwerd. De beschikbare elektrische capaciteit was daarvoor niet toereikend. In samenwerking met Rijkswaterstaat en de netbeheerder is er een aanpassing gedaan waardoor het nu mogelijk wordt deze faciliteit aan te bieden.

Duurzaamheid
Met de komst van de laadpalen willen Scopius en Wagenborg meewerken aan een duurzamer milieu. Reizigers worden op die manier minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en zo bieden we de mogelijkheid om ‘groen’ van en naar Holwerd te reizen.
Scopius EV Charging zal zorgdragen voor de installatie en het beheer van het laadplein. Wagenborg Parkeerterreinen faciliteert de ruimte op het parkeerdek.

Wagenborg Passagiersdiensten is verheugd met de samenwerking en extra service voor de passagiers. Naar verwachting worden de werkzaamheden voor het seizoen 2022 afgerond.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?