Parkeerterrein Holwerd krijgt een eigen laadplein

NES – Het parkeerterrein op de veerdam bij Holwerd krijgt laadpalen. Scopius EV Charging en Wagenborg Passagiersdiensten ondertekenden de overeenkomst en daarmee is de opdracht tot het realiseren van 40 laadpalen voor elektrische auto’s op het parkeerdek van Wagenborg Parkeerterreinen te Holwerd gegeven.

Laadpalen

Door de opkomst van elektrische auto’s stijgt ook de vraag naar laadpalen. Tot nu was het niet mogelijk om elektrische auto’s te laden op het parkeerterrein in Holwerd. De beschikbare elektrische capaciteit was daarvoor niet toereikend. In samenwerking met Rijkswaterstaat en de netbeheerder is er een aanpassing gedaan waardoor het nu mogelijk wordt deze faciliteit aan te bieden.

Duurzaamheid

Met de komst van de laadpalen willen Scopius en Wagenborg meewerken aan een duurzamer milieu. Reizigers worden op die manier minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en zo bieden we de mogelijkheid om ‘groen’ van en naar Holwerd te reizen.

Scopius EV Charging zal zorgdragen voor de installatie en het beheer van het laadplein. Wagenborg Parkeerterreinen faciliteert de ruimte op het parkeerdek.

Wagenborg Passagiersdiensten is verheugd met de samenwerking en extra service voor de passagiers. Naar verwachting worden de werkzaamheden voor het seizoen 2022 afgerond.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *