Weg Hollum – Buren valt duurder uit

BALLUM – De Verbindingsweg tussen Hollum tot aan Buren, die afgelopen voorjaar werd aangepakt, valt stukken duurder uit dan geraamd. Wethouder Nico Oud stuurde vlak voor de raadscommissievergadering van maandag 9 mei een mail met het niet zo fraaie bericht naar de raadsleden. Nog niet alle raadsleden hadden gisteravond kennis kunnen nemen van de inhoud ervan en daarom wilde Oud niet verder ingaan op het hoe en waarom. Dat komt in een volgende raadscommissievergadering, 6 juni, aan de orde. In de wandelgangen noemt Oud een bedrag van vier ton overschrijding, maar hij komt nog met meer informatie daarover. 

Het fietspad is binnen het bestek gebleven. Oud: "Het pad is momenteel een lappendeken, maar wel fietsbaar." Wat daar verder mee moet gebeuren wordt nog bekeken.

Wethouder Oud heeft niet veel geluk met het herstellen van wegen op Ameland. In 2010 viel onder zijn verantwoordelijkheid de Ridderweg te smal uit.

⇒ lees hier de column Rijwielpad met een goeden randje

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *