Weg Hallum-Holwerd blijft open

BALLUM – De provinciale weg N357 tussen Hallum en Holwerd blijft tijdens de werkzaamheden overdag open voor verkeer. Dat schrijft het Friesch Dagblad vandaag in haar krant. De aannemer gaat vooral 's nachts aan het werk. Het erfgoedstation in Marrum heeft daar op aangedrongen. Het gebouw ligt aan de weg en gaat in april open en het station wil dan wel bereikbaar zijn voor de eerste bezoekers.

De weg van Hallum naar Holwerd is niet veilig genoeg. Daarom wordt hij dit voorjaar aangepakt. De werkzaamheden beginnen half maart en duren tot september 2015. De provinciale weg wordt breder en een aantal bochten wordt minder scherp. Ook komen er fietsoversteekplaatsen en linksafvakken op de weg.

De werkzaamheden vallen precies in het seizoen dat er veel reizende badgasten naar de pier in Holwerd trekken voor de oversteek naar Ameland. Er werd tijdens de Amelander raadscommissievergadering van 2 maart al een vraag over gesteld en wethouder Nico Oud zou er nog contact over hebben met gedupteerde Sietske Poepjes.

Met de nieuwe gang van zaken heeft het verkeer naar Ameland beduidend minder hinder van de werkzaamheden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *