Weersverbetering in zicht

WAGENINGEN – Een weersverbetering is in zicht. Na vandaag wordt het minder winderig en vooral later in de week ook mooier. Met uiteindelijk weer temperaturen tot tegen de 20 graden.

Het herfstachtige weerbeeld van dit moment wordt veroorzaakt door een lagedrukgebied boven de Noordzee, gevuld met koude lucht. De kou hogerop in de atmosfeer veroorzaakt een zeer onstabiele opbouw van de atmosfeer. Hierdoor ontstaan gemakkelijk stevige buien. Bovendien waait het nog altijd fors, met vandaag windstoten tot 85 kilometer per uur.

Het lagedrukgebied schuift de komende dagen geleidelijk weg en een hogedrukgebied wordt belangrijker. De bovenlucht blijft eerst nog wel koud, waardoor morgen overal nog buien vallen. Maar de wind neemt al wat af. In de loop van de week verbetert het weerbeeld langzaam verder, als laatste in Zuid-Nederland. Aan het eind van de werkweek wordt het op sommige plekken mogelijk weer 20 graden. Of de opwarming volgend weekend verder doorzet, is nog onzeker.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *