“Wederom fantastisch initiatief”

BALLUM – Het project ‘Aqua for All’ krijgt van gemeente Ameland 15.000 euro subsidie. Met het project Aqua for All wil stichting Ontwikkelingswerk Theo Kiewiet Amelanders betrekken bij het drinkwaterprobleem in Azië en Afrika. Kiewiet is betrokken bij projecten in Nepal en Kenia. Met het geld dat de stichting op Ameland hoopt op te halen wil hij waterputten laten slaan voor drinkwater voor de bewoners en het vee en water voor de akkers. Kiewiet wil tevens biogastoiletten laten bouwen voor een betere hygiëne. Het biogas wordt gebruikt om op te koken.

“Het is wederom een fantastisch initiatief,” sprak raadslid Tineke Hemminga (PvdA) tijdens de raadscommissievergadering lovende woorden over initiatiefnemer Theo Kiewiet en de stichting Ontwikkelingswerk met zijn naam. “De stichting heeft genoeg credits verdiend om dit tot een goed einde te brengen.”

Naast de subsidie hoopt Kiewiet met een Aqua for All actie Ameland 50.000 euro in te zamelen voor waterputten met pompen en toiletten met biogas.
Het geld wordt opgehaald via een huis aan huis collecte en een actie met Amelander basisschoolkinderen. Zij gaan ‘Wandelen voor Water’.
Op 24 maart 2010 maken de kinderen uit Ballum en Hollum een wandeling van Hollum naar het waterleidinggebouw bij de vuurtoren en terug. De kinderen uit Nes en Buren wandelen van school naar het waterleidinggebouw bij het strand van Buren. Daar krijgen ze een rondleiding van het waterleidingbedrijf. Kinderen halen geld op door hun wandeling te laten sponsoren.

Stichting Ontwikkelingswerk Theo Kiewiet is ook betrokken bij het klamboeproject in Kenia dat de strijd tegen malaria aangaat.

>>> lees hier over het klamboeproject 29-4-09

>>> lees hier meer over de Raadscomissievergadering van 23 november 2009

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *