Wateroverlast Fryslân voorbij

LEEUWARDEN – Het risico voor wateroverlast in Fryslân is voorbij. Dat is de conclusie van het Regionaal Beleids Team, dat is ingesteld vanwege de wateroverlast in Fryslân. Wetterskip Fryslân heeft zaterdag een uitgebreide risico-inschatting gedaan. Hieruit blijkt dat bezwijken van de kades door verweking en wateroverloop niet meer aan de orde is. De waterstanden in heel Fryslân dalen en de situatie in de hele provincie en de waterdruk op de kades verbetert.

Wetterskip Fryslân adviseert de provincie om het vaarverbod maandagochtend om 6.00 uur op te heffen.

Vanaf -38 NAP beginnen het waterschap met het leegmalen van de polders. Dit moet met beleid gebeuren, daarom Advertentie naast nieuwsberichtgebeurt dit malen in etappes. Als dit malen te snel gebeurt, kan er alsnog schade ontstaan aan de kades.

De waterstand van de Friese boezem is op dit moment -36 NAP. Het streefpeil is -52 NAP. Het waterschap blijft alert. Het inspecteren van de kades gaat zondag gewoon door.

Bron: Wetterskip Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *