KNRM zoekt strandbewakers

Koopplein AmelandIJMUIDEN – In 2012 worden stranden op Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog voorzien van KNRM Lifeguards voor de strandbewaking.  Wie een mooie vakantiebaan wil kan zich inschrijven via http://www.redderworden.nl/.

In totaal zijn bijna 100 lifeguards nodig om de tien reddingposten te bemannen. Bij voorkeur neemt de KNRM lifeguards aan die tenminste vier weken beschikbaar zijn.

De KNRM werft voor deze vakantiebaan graag onder sportieve jongeren vanaf 18 jaar.

Vorig jaar zomer kwamen de lifeguards van de KNRM op Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog 485 keer in actie. 446 keer voor EHBO, 18 keer voor een vermissing, 6 keer voor een watersporter en 15 keer voor zwemmers. Door het slechte zomerweer was het aantal strandbezoekers aanmerkelijk minder dan gebruikelijk. Op Ameland is de KNRM in 2012 voor het eerst actief in strandbewaking.

De KNRM leidt alle lifeguards op tot Beach Lifeguard. Zij houden tijdens de zomermaanden toezicht aan de waterlijn in een met vlaggen gemarkeerd zwemgebied. Daarbuiten is geen permanent toezicht, maar kunnen de lifeguards uiteraard wel optreden als dat noodzakelijk is. Ze beschikken daarvoor over een voer- en vaartuig, over kleine reddingmiddelen, AED en EHBO materiaal. Wanneer het nodig is wordt assistentie gevraagd van de reddingboten van de KNRM op de eilanden.

De KNRM verricht de strandbewaking in opdracht voor de gemeente, die de kosten voor de strandbewaking vergoedt.

Bron: KNRM

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *