Medaille voor KNRM vrijwilliger

BALLUM – Voorzitter van de plaatselijke commissie Albert de Hoop reikte tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de KNRM aan twee bemanningsleden van de Amelander reddingboten een vrijwilligersoorkonde uit.  

René Borsch kreeg de oorkonde voor tien jaar inzet voor de Anna Margaretha. Leo Kiewiet kreeg het ingelijste papier voor zijn 15 jaar lange inzet als opstapper en chauffeur bij reddingboot Maria Hofker van station Nes.

Steven Visser uit Hollum had een jubileum te vieren. Als opstapper, machinist en plaatsvervangend schipper was Visser 25 jaar actief bij station Ballumerbocht. Directeur van de KNRM Roemer Boogaard kwam speciaal naar Ameland voor het jubileum.

Visser heeft gevaren op de Cornelius Zwaan, Johannes Frederik en op de Anna Margaretha. Voor zijn inzet kreeg hij de bronzen draagmedaille van de KNRM. Hij nam tevens afscheid van zijn actieve periode bij de KNRM.  

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *