Wat voor een burgemeester wil Ameland

BALLUM – Wat voor een burgemeester wil Ameland? Wat zoekt u in een burgemeester? Die vraag stelt de gemeente aan de Amelanders. Op haar website staat een korte enquête die door de eilanders is in te vullen. Het kost slechts een paar minuutjes tijd. Hoeveel mensen dat al hebben gedaan weet griffier Jacqueline Metz niet. De enquête is uitbesteed, zodat niemand van Ameland ook maar de geringste invloed op de uitkomst uit kan oefenen. Zo snel mogelijk na 1 juni krijgt de griffier de uitkomsten van het vragenlijstje, zodat de antwoorden kunnen worden meenomen in de profielschets van de nieuwe burgemeester. De vertrouwenscommissie schrijft zich die profielschets. Eind juni komt Commissaris van de Koning Arno Brok weer naar Ameland om de profielschets hoogstpersoonlijk op te halen. In de laatste dagen van de maand juni wordt dan de vacature gesteld.

Waddeneilanden

Ameland heeft ook de vier andere Waddeneilanden gevraagd wat voor een burgemeester zij als Waddencollega zien. Daarvoor is een brief uitgegaan naar Schiermonnikoog, Terschelling, Vlieland en Texel. Hun opmerkingen worden meegenomen in de profielschets.

De link naar de korte vragenlijst vindt u hier.

lees hier wie er in de vertrouwenscommissie zitten

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *