Wat foar burgemeester mot’r komme

BALLUM – Wat foar'n burgemeester mot'r komme? Wat zoekt u in een burgemeester? Over dat onderwerp kunnen de Amelanders zich het hoofd breken. De gemeenteraad van Ameland is al druk op zoek, de vertrouwenscommissie is ingesteld en zij buigen zich over de profielschets en stellen dan de vacature.

De raad vraagt aan de inwoners van Ameland om mee te denken over het profiel. Wat moet de nieuwe burgemeester kunnen en welke eigenschappen moet hij hebben? Of moet het een zij worden? Ameland heeft nog nooit een vrouw als burgemeesater gehad.

Op de gemeentelijke website staat een enquête, die in een paar minuten is ingevuld. Wie mee wil helpen in de zoektocht naar de nieuwe burgemeester van de gemeente kan daar even voor gaan zitten. De enquête kunt u tot 1 juni invullen. 

De link naar de korte vragenlijst vindt u hier.

lees hier wie er in de vertrouwenscommissie zitten

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *