RSS
Zoeken

Atlete op Ameland

Geplaatst op: 24 mei 2019 - Categorie: Sport & Evenement

Kyra Brouwers (rechts) - Foto Nynke Brouwer-Oenema

NES - Ameland is een sporteiland. Dat is te merken aan de evenementen die er georganiseerd worden en aan de eilanders die steeds sportiever worden. Kyra Brouwer (15) uit Nes is een van de Amelanders die verslingerd is geraakt aan sport. Ze loopt hard en ze is een talent. Sinds anderhalf jaar werkt ze aan haar looptechniek en snelheid onder leiding van looptrainer Hugo Veenker uit Damwoude.

De trainingen beginnen al aardig vruchten af te werpen. Bij Loop Leeuwarden van 20 mei stond Kyra op het podium. Ze eindigde als derde dame van de 5 kilometer, in een deelnemersveld van zo’n 1200 hardlopers.

Inmiddels zijn haar grootste supporters, haar ouders Edwin en Nynke Brouwer-Oenema, bijna ieder weekend aan de wal te vinden voor een wedstrijd of training. Vanzelfsprekend loopt Kyra ook mee met de Adventure run; bij editie 2018 eindigde ze als 5e dame.
Afgelopen winter heeft ze bij AV Heerenveen meegedaan aan de wintercompetitie, hier eindigde ze als 2e dame.

Inmiddels heeft Kyra ook het hoogspringen ontdekt. Hier zal ze de komende tijd nog meer training in krijgen, maar de eerste sprongen zijn veelbelovend. Kyra Brouwer is een naam die we vaker tegen zullen komen in de atletiekwereld. Naast haar familie, zal ook Ameland haar supporter zijn.

Kyra is te volgen op Facebook en op Instagram.

lees hier over Loop Leeuwarden

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?