Wagenborg reguleert websitebezoek

NES – Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) reguleert websitebezoekers na overweldigende belangstelling voor het online reservere.

Sinds er, vanwege de coronamaatregelen, vanaf 16 juni gereserveerd moet worden door personen voor de overtocht van en naar Ameland of Schiermonnikoog, is er een overweldigende belangstelling ontstaan voor het online reserveren van de veerdienst. Het aantal bezoekers van de website is sinds gisteren vervijfvoudigd. Om ervoor te zorgen dat de systemen overeind blijven, reguleert WPD sinds dinsdagmiddag de bezoekers van de website.

Er kan gereserveerd worden, alleen niet allemaal tegelijk. “We merken dat reizigers zich massaal van een plaats aan boord willen verzekeren, simpelweg omdat er minder plek is. Vanwege de coronamaatregelen mogen wij de komende tijd maximaal 40% van het normale aantal reizigers vervoeren. Duizenden mensen willen nu allemaal tegelijk reserveren. Wij verwachten dat het nog wel even druk zal blijven op de website. Daarom adviseren wij reizigers die de komende weken nog niet hoeven te reizen op een later moment de overtocht online te reserveren”, aldus directeur van Langen.

“Een aantal reserveringen is niet goed gegaan door de druk op onze servers. Wij vinden dit heel vervelend voor de betreffende reizigers. Met man en macht wordt er achter de schermen gewerkt om deze reserveringen alsnog voor de reisdatum per mail te bevestigen. Niemand hoeft zich zorgen te maken niet mee te kunnen met de veerboot. Iedere dag varen wij gewoon volgens de dienstregeling. Wij lossen het altijd op voor onze reizigers, desnoods ter plekke in de terminal. Wij laten niemand staan”, zegt van Langen.

Daarnaast hoopt de rederij weer snel zonder de regulering van websitebezoekers te kunnen.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *