Verborgen Bunkers op Ameland

HOLLUM – Het is 75 jaar na de oorlog, maar op verschillende plekken op het eiland zijn nog altijd overblijfselen van de bezetting zichtbaar. De Amelander Musea organiseren in juli en augustus elke dinsdag een fietstocht langs bunkers en andere getuigen van die tijd. De fietstocht is onder deskundige leiding en voert u langs interessante en verborgen locaties. Deuren die anders gesloten blijven gaan speciaal voor de deelnemers aan deze tocht langs verborgen bunkers open.

Tijdens de excursie Verborgen Bunkers hoort u veel verhalen over wat er in de periode 1940-1945 op Ameland gebeurde en hoe de eilanders zich tijdens de oorlogsjaren redden. Ook wordt getoond wat er heden ten dage nog van de Tweede Wereldoorlog is te zien. Een bezoek aan het Bunkermuseum is bij de excursie inbegrepen.

  • De excursie is elke dinsdag in juli en augustus, met om 14.00 uur de start bij het Bunkermuseum in de duinen achter Sier aan Zee.
  • De excursie kost € 7,50 per persoon.
  • Aanmelden gaat via Natuurcentrum Ameland en de VVV Ameland.
  • De excursie wordt gegeven met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *