Wagenborg komt met watertaxi’s

DELFZIJL – Wagenborg Watertaxi BV, onderdeel van Koninklijke Wagenborg uit Delfzijl, heeft Friese scheepswerf Dijkstra uit Harlingen opdracht gegeven voor de bouw van drie nieuwe watertaxi’s voor de dienst Ameland – Holwerd en Lauwersoog – Schiermonnikoog.

De rederij gaat tot nieuwbouw over om hiermee flexibiliteit van de dienstverlening uit te breiden.

De watertaxi’s hebben een capaciteit van 12 personen en beperkte ruimte voor fietsen en bagage. De watertaxi’s zijn van het type ‘DJS High Speed Tender 1200’, door Wagenborg, Dijkstra en Kroes & Poortinga voor dit specifieke doel ontwikkeld. De productie zal op korte termijn aanvangen. Oplevering zal medio april 2010 plaatsvinden.

Wagenborg Watertaxi BV zal met de nieuwe watertaxi’s in kunnen spelen op de zakelijke markt naar de eilanden en de flexibiliteit van de individuele reiziger vergroten. De taxi’s kunnen vanaf april geboekt worden via 0900-wadtaxi of de wadtaxi-website. De taxi’s gaan dagelijks varen tussen 06.00 en 24.00 uur. De duur van een overtocht zal ca. 20 minuten bedragen

>>> de website van de wadtaxi is te vinden op de Links-pagina onder de W van Wad

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *