Stieneke de Wind geridderd

HOLLUM – Amelander Dr. Christina Maria de Wind, bekend als Stieneke de Wind, is zondag 11 oktober geridderd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De Wind is in september 65 jaar geworden en vierde dit in oktober op Ameland met haar vrienden en familie. Bij die gelegenheid kwam de burgemeester van Ameland, Albert de Hoop, langs om haar te verrassen met de versierselen waarmee het Hare Majesteit behaagde haar te decoreren.

Stieneke de Wind is ruim 40 jaar werkzaam als arts in ontwikkelingslanden in Afrika. Ze werkt voor verschillende instanties en vaak met gevaar voor eigen leven.

Vanwege haar inzet, betrokkenheid in de medemens en door de persoon die zij is, heeft ze de Koninklijke onderscheiding uit handen van de burgermeester mogen ontvangen.

Vanaf haar 60ste zet zij zich belangeloos in voor vrouwen met fistels en doet zij correctieoperaties bij kinderen met een hazenlip. Ruim 6 jaar geleden is op Ameland de stichting FURAHA opgericht die geld inzamelt zodat De Wind de operaties kan blijven uitvoeren. Dat wil ze zo lang ze kan blijven doen. "Zolang mijn gezondheid het toelaat, blijf ik dit werk doen. De persoonlijke band die ik telkens opnieuw mag ervaren met de medemens maakt mij tot een rijk mens."

>>>lees hier 4-6-09 Kraamvrouwen sparen voor Afrika

>>>lees hier de FURAHA oproep in Vraag & Aanbod Ameland

© Persbureau Ameland 2009, 

op dit artikel rust copyright.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *