Wad’n Schatkisten op Ameland

BUREN – De groepsaccommodaties op het eiland herbergen in deze coronatijd geen groepen en zijn zwaar gedupeerd door de pandemie. Groepsverblijf 't Noorderlicht in Buren maakt van de nood en deugd en brengt de Wad'n Schatkisten onder de aandacht. Aanvankelijk was de speurtocht langs schatkisten met Wadden weetjes voor de groepen in de accommodatie, maar Petra de Jong van 't Noorderlicht stelt de activiteit nu open voor de gasten die op het eiland een leuke en leerzame fietstocht of wandeling willen maken.

Natuurgeheim

De negen Wad’n Schatkisten bewaren elk een geheim over de natuur van Ameland. De mooie tocht voert de deelnemers door de polder van Buren en langs de binnenkant dijk terug. Tijdens de route is er te genieten van weidevogels, die in deze tijd met hun jongen te zien zijn en in de dijksloot zijn diverse soorten vogels te ontwaren.

Geel en blauw

De route is per fiets of lopend te doen. Er zijn negen Wad’n Schatkisten die zijn te herkennen aan hun geel met blauwe kleur, de kleuren van zand en water.

De schatkisten staan vrolijk in de berm langs de route en nodigen uit het deksel op te lichten en de schat te aanschouwen. Over de inhoud zijn vragen en opdrachten opgesteld, met meerkeuze vragen. Er zijn extra hulpkaarten die meehelpen het juiste antwoord te vinden. Elke kist levert op die manier een letter en de negen letters vormen een woord: de uiteindelijke oplossing van de speurtocht.

Educatief en leuk

Deze Wad’n Schatkisten zijn educatief van opzet en bedoeld om op een spelende manier kennis te krijgen en met een knipoog naar de Amelander natuur te kijken. De speurtocht is uitermate geschikt voor gezinnen en vriendengroepen. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen er al actief bij betrokken worden. Petra de Jong: "Het een heel leuk uitje in en over de natuur van Ameland."

Wad'n Schatkisten

  • 't Noorderlicht heeft de prijs laag gehouden, zodat iedereen kan meedoen.
  • Voor € 2,00 per persoon vanaf 4 jaar zet De Jong de schatkisten voor klaar.
  • Wad'n Schatkisten zijn iedere dag is het boekbaar tussen 11:00 en 17:00 uur via Natuurcentrum Ameland 0519-542737 of Petra de Jong 06-51462991
  • Startpunt is vanaf Groepsaccommodatie ‘t Noorderlicht aan Kloosterpad 1/ Reeweg in Buren.
  • De tocht duurt met de fiets ongeveer 1,5 uur. Wilt u hem lopend doen, geef dat dan even door.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *