Ameland krijgt elektrische strandrolstoel 

BUREN  – Op woensdag 10 juni heeft wethouder Piet IJnsen een elektrische strandrolstoel in ontvangst genomen namens de gemeente Ameland. Zowel recreanten als inwoners van Ameland kunnen hier gebruik van maken. De rolstoel staat bij de strandovergang in Buren en de sleutel is verkrijgbaar bij Strandhotel Buren aan Zee. 

Bij de vier strandovergangen staat al jaren een strandrolstoel. Minder mobiele mensen maken er veel gebruik van. Het voordeel van een elektrische strandrolstoel is dat er geen helper nodig is om deze voort te duwen. Hierdoor kunnen mensen met een beperking in veel gevallen zelfstandig van het strand genieten. 

Omdat Ameland de elektrische strandrolstoel graag in gebruik wilde nemen voor de zomer, is deze voor zes maanden gehuurd. In de tussentijd is er in samenwerking met Zorgcoöperatie Ámeland een subsidieaanvraag ingediend bij het Iepen Mienskipfuns Fryslân. Bij een positieve beslissing blijft de strandrolstoel op Ameland. 

Recreatiepark Klein Vaarwater zorgt voor de stalling van de rolstoel. Wethouder IJnsen sprak zijn waardering uit voor de samenwerking. "We hopen dat onze bewoners en recreanten veelvuldig gebruik gaan maken van deze mooie aanwinst voor Ameland", aldus IJnsen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *