Wad’n Beweging voor Amelander jeugd

BALLUM – Gemeente Ameland organiseert, in samenwerking met Stichting Sociaal Cultureel Werk Ameland, de Burgemeester Waldaschool, jongeren, diverse bedrijven en de buurtsportcoaches de hele maand februari activiteiten voor jongeren van 12 tot 27 jaar.

De coronacrisis heeft veel impact op de samenleving en treft ons allemaal. Tegelijkertijd geeft onze jeugd hierbij bijzondere zorg. Doordat de normale dagelijkse activiteiten voor jongeren nauwelijks mogelijk zijn, kunnen de maatregelen hen in toenemende mate raken.

Gemeente Ameland is een JOGG-gemeente (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) en vindt een gezonde leefomgeving van kinderen belangrijk. Samen met Sport Fryslân werken buurtsportcoaches Brenda Metz en Martine Kienstra daaraan. “In deze tijd misschien nog wel belangrijker”, aldus Metz. “Want dat er veel niet mag, moge duidelijk zijn, maar er kan ook veel wél. De maand februari staat bol van sportieve, gezellige, culinaire en creatieve activiteiten voor jong en oud op Ameland. Want hoewel de leeftijd van 12 tot 27 jaar wordt genoemd, nodigen we iedereen uit die deel wil nemen.”

De flyer, zie de foto's hiernaast en hieronder, met activiteiten is inmiddels huis-aan-huis verspreid.

Wad’n Beweging is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Jeugd aan Zet.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *