Waddenzee United!

HOLLUM – Op donderdag 24 september gaan 250 leerlingen van basisscholen uit heel Nederland het wad verkennen vanaf Texel, Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog en Lauwersoog. 

 

De Natuurschool (o.a. Lauwersoog en Borkum) en de bezoekerscentra op de Waddeneilanden: Ecomare (Texel), De Noordwester (Vlieland), Natuurcentrum Ameland, Nationaal Park Schiermonnikoog en de Waddenvereniging zijn allemaal lid van de International Wadden Sea School (IWSS) een project van de drie Waddenzeelanden Nederland, Duitsland en Denemarken.

Zij doen allen mee met deze speciale dag, Waddenzee United! 

 

Op Ameland wordt om 10.00 uur gestart met een wad-tocht bij Hollum (Pietje Miedeweg). De kinderen hebben de tocht voorbereid op school en hebben ter opluistering schitterende vlaggetjes gemaakt die bij het wad zullen worden getoond.

De eerste school die in het kader van Waddenzee United! het wad op gaat komt uit Winterswijk.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *