Waddeneilanden Schoonste Stranden?

AMSTERDAM – Nederlanders kunnen vanaf vandaag stemmen om hun favoriete strand in de Schoonste Stranden Top 10 van Supporter van Schoon te krijgen. Met de introductie van de Schoonste Stranden top 10, waarin publiek en experts voor het eerst evenveel invloed hebben, maken de Friese eilanden Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Vlieland meer dan ooit kans op een eervolle vermelding. Texel steeg vorig jaar flink in de ranglijst dankzij de introductie van MyBeach, waarbij strandbezoekers zelf verantwoordelijk zijn voor het schoonmaken en -houden van het strand met steun van het paviljoen. Ameland heeft sinds dit jaar met De Buren van Nes ook een MyBeach-locatie en zou dus wel eens hoog kunnen eindigen in de top 10.

De verkiezing heeft dit jaar een nieuwe opzet, waarin het publiek een even grote stem heeft als de experts. Voorgaande edities werd de winnaar bepaald door de inspecties van de ANWB-inspecteurs en koos het publiek zijn eigen winnaar. Omdat bij de schoonheid van de stranden de inzet en medewerking van het publiek juist van groot belang is, spelen zij vanaf dit jaar een nog belangrijkere rol. Hun stem bepaalt vanaf nu de helft van het eindresultaat. De beoordeling van de inspecteurs bepaalt de andere helft. Onder de personen die tussen nu en 14 augustus via www.supportervanschoon.nl op de uiteindelijke nummer één stemmen wordt een barbecue voor tien personen op hun favoriete strand verloot.

Bastiaan Ragas gaf dit jaar in Zandvoort de aftrap voor de verkiezing. De zanger en acteur weet hoe het is om in de top 10 te staan, want in de jaren 90 scoorde hij vijftien hits met de populaire jongensband Caught in the Act. “Het bewust maken van de noodzaak om je rommel op te ruimen is belangrijk. En prijzen uitreiken is altijd beter dan bekeuringen uitdelen.”

>>> lees hier over de zee rondom Ameland en het strand

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *