Waddendijk niet sterk genoeg

BALLUM – Het Wetterskip heeft bij de toets van de waddendijk geconstateerd dat de dijk niet sterk genoeg meer is. Om de vijf jaar test Wetterskip de waddendijk. Bij de toets in 2008 kwam aan het licht dat de betonblokken en de grasbekleding op het buitentalud niet sterk genoeg zijn. Dit betekent dat de dijk versterkt moet worden.
Zowel Dirk Brouwer (A’82) als Piet IJnsen (ABA) ziet de dijk het liefst aan de wadkant uitgebreid. “Het moet niet ten koste gaan van agrarisch gebied,” stelt IJnsen. Het voorzetje van IJnsen en Brouwer verbaast Tonnie Overdiep (PvdA). Het onderzoek is er juist voor om uit te zoeken waar de dijk het beste uitgebreid kan worden. “We moeten niet op voorhand een positie innemen.” In het onderzoek praten stuurgroep (de gemeente is daar bestuurlijk in vertegenwoordigd), klankbordgroep (de gemeente is daar ambtelijk in vertegenwoordigd) en Adviescommissie Wetterskip (naast de gemeente, zitten daar ook eilanders in namens de landbouw, de recreatie en de dorpsbelangen) mee over de te verzwaren dijk.

>>> meer over de dijkverbetering

>>>lees meer over de raadsvergadering van 23 februari 2009

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *