Waddendijk excursies

LEEUWARDEN – In opdracht van Wetterskip Fryslân verbetert aannemerscombinatie Van den Herik – Jansma Drachten de Waddenzeedijk op Ameland. Over een lengte van 16,5 kilometer wordt de bekleding versterkt en de dijk gemiddeld 35 cm verhoogd. In 2018 zijn de werkzaamheden klaar en zorgt de dijk ook de komende 50 jaar  voor bescherming tegen hoogwater.

De aannemerscombinatie nodigt de Amelanders uit voor een bijzondere Kijk op de Dijk. Op zaterdag 5 september en dinsdag 8 september openen zij de bouwplaats speciaal voor de bewoners van Ameland. Bij de duiker Spieringsloot, ten oosten van de Burensteiger, organiseren zij een excursie. Dit is een kans om de werkzaamheden aan de Amelander dijk van dichtbij mee te maken.

De vernieuwing van drie waterdoorgangen in de dijk, zogenaamde duikers, en de aanleg van een vierde nieuwe duikers is ook onderdeel van de dijkverbetering. De aannemer wil de Amelanders de gelegenheid bieden om een kijkje te nemen bij het werk aan de duiker Spieringsloot. Dit is mogelijk op de volgende dagen:

  • Excursie 1: Zaterdag 5 september van 13.00 uur tot 15.00 uur
  • Excursie 2: Dinsdag 8 september van 19.00 uur tot 20.00 uur

Inschrijven is niet nodig. Je kunt je op de aanvangstijd melden bij de groene keet (binnendijks) bij duiker Spieringsloot. De duiker ligt dichtbij de Burensteiger en is te bereiken vanuit Buren richting de zeedijk, of vanaf de Piraat (op de fiets) binnendijks in de richting van Buren. In verband met beperkte parkeergelegenheid wordt geadviseerd om op de fiets te komen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *