Vangnetstichting draagt leiding ouderenzorg Pasana over

VEENWOUDEN – Na de eerdere juridische overname door de KwadrantGroep en ZuidOostZorg draagt de Stichting Continuïteit Zorgverlening Friesland per 1 september 2015 ook de leiding over de bedrijfsvoering van Pasana Ouderenzorg over aan de overnemende partijen.

Door het faillissement van Pasana ontstond eind november 2014 de noodzaak om de zorgverlening door Pasana Ouderenzorg op diverse locaties in N.O.- Fryslân te waarborgen. Met dit doel werd door De Friesland Zorgverzekeraar (DFZ) een zogenaamde vangnetstichting opgericht; de Stichting Continuïteit Zorgverlening Friesland.

Deze stichting werd vervolgens door de curatoren belast met de dagelijkse bedrijfsvoering van de ouderenzorgcentra behorende tot Zorggroep Pasana.

De stichting heeft er voor gezorgd dat de dagelijkse dienstverlening doorgang kon vinden en dat de benodigde financiële middelen werden gewaarborgd middels een garantie-overeenkomst met DFZ. De stichting heeft tevens eerder dit jaar de curatoren en DFZ geadviseerd bij de aanbiedingen en plannen die door potentiële koper(s) werden ingediend bij de curatoren. De stichting heeft hierbij getoetst of de continuïteit van de ouderenzorg ook in de toekomst voldoende is gewaarborgd. Met de KwadrantGroep en ZuidOostZorg is de toekomstbestendige zorg in orde.

Bestuurder Haijo Homan van de Vangnetstichting zegt: “We kijken met tevredenheid terug op een lastige periode. De dagelijkse zorg voor de bewoners en cliënten kon op alle locaties van Pasana op een goede manier doorgang vinden. Daarnaast zijn de eerder met sluiting bedreigde locaties oa. op Ameland en in Ternaard open gehouden. Met grote inzet van management en medewerkers van Pasana is de kwaliteit gehandhaafd en de financiële exploitatie en administratie los van het ziekenhuis goed geborgd. Daarnaast is gebleken dat het construct van een vangnetstichting in samenwerking met curatoren, zorgverzekeraar en de overnemende partijen prima heeft gewerkt om de Pasana Ouderenzorg goed te kunnen laten overnemen. Ik wens de KwadrantGroep en ZuidOostZorg veel succes bij de voortzetting van de zorg”.

De Vangnetstichting is zich bewust van de onzekerheden en de moeilijke momenten die vooral de medewerkers van Pasana hebben moeten doormaken. Ondanks een werkgelegenheidsgarantie voor meer dan 80% van de medewerkers blijft het natuurlijk spijtig dat ook vele mensen hun baan hebben verloren. De waardering voor de wijze waarop alle medewerkers tot 1 september de dagelijkse verzorging van de bewoners en cliënten op zich hebben genomen is dan ook groot.

De komende maanden worden door de Vangnetstichting nog besteed aan de administratieve afronding en verantwoording van de faillissementsperiode. Het is de bedoeling om in overleg met De Friesland Zorgverzekeraar de stichting voor eind dit jaar te kunnen opheffen.

Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *