Wadden Vertel Festival op Ameland

HOLLUM – Op Ameland organiseert vertelgroep Ameland Vertel! in november een Wadden Vertel Festival waar vertellers van de verschillende Waddeneilanden in dialect hun eilander verhalen gaan vertellen. Onderdeel van het Wadden Vertel Festival is de Verhalenavond die op 15 november op het programma staat, het vervolg op de verhalenavond waarmee vorig jaar Leeuwarden-Fryslân 2018 en op Ameland het jaar van walvisvaarder Hidde Dirks Kat werd geopend. Toen deed Ameland ook mee en het vertelvirus heeft inmiddels vaste voet aan de grond gekregen op het eiland.

Het Wadden Vertel Festival valt in het midden van Kunstmaand Ameland en is van 15 tot en met 17 november 2019.

Vrijdagavond is, net als in heel Friesland, Verhalenavond op Ameland. Het Wadden Vertel Festival bestaat daarnaast nog uit een Verhalenmiddag op zaterdag en een Verhalenochtend op zondag.

Vorig jaar vertelde Ameland Vertel! tijdens de Kunstmaand in de Heerskamer van Herberg de Zwaan en dat pakte zo goed uit, dat de vertellers er dit jaar weer zijn te vinden. Behalve in De Zwaan in Hollum, wordt op drie andere locaties verteld, in elk dorp is er een: De Boerderij in Ballum, De Vlindertuin in Nes en De Klok in Buren.

Het evenement is kleinschalig van opzet en laat de verhalen voor zich spreken. Het heet Wadden Vertel Festival omdat er niet alleen vertellers van Ameland optreden, maar ook van Terschelling, Texel en Schiermonnikoog en het allermooiste is dat ze het in hun eigen dialect gaan doen. Minstens vier dialecten komen voorbij, inclusief het Amelands. De dialectvertellingen vinden vooral in de Heerskamer in Hollum plaats, op de andere locaties wordt in het Nederlands verteld.

De vertellers vertellen zonder dat je een entreekaartje hoeft te kopen, vol is vol en wie heeft genoten kan een bijdrage in de hoed deponeren.

Bekijk de website voor het programma: www.waddenvertelfestival.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *