Wetterskip Fryslân gaat op zoek naar een nieuwe dijkgraaf 

LEEUWARDEN – Het waterschap kan starten met de procedure voor de werving van een nieuwe dijkgraaf. Dat heeft het algemeen bestuur besloten tijdens de vergadering van 9 juli 2019 door het vaststellen van de ‘Verordening benoeming dijkgraaf Wetterskip Fryslân 2019’ conform de Waterschapswet. Ook heeft het bestuur een vertrouwenscommissie ingesteld die de benoeming gaat voorbereiden. De huidige dijkgraaf, Paul van Erkelens (66), gaat per 1 januari 2020 met pensioen. 

De vertrouwenscommissie bestaat uit vier leden van het algemeen bestuur. Tieneke Clevering (Water Natuurlijk) en Henk Mulder (PvdA) namens de oppositie en Wigle Sinnema (geborgd ongebouwd) en Piet Kuipers (CDA) namens de coalitie. De commissie wordt geadviseerd door dagelijks bestuurder Jan van Weperen en secretaris-directeur Oeds Bijlsma. 

Procedure 

Gestart wordt met het opstellen van een profielschets. Op 10 september vindt een commissievergadering plaats waarin gelegenheid wordt geboden tot inspraak op de profielschets. Deze profielschets wordt 16 september vastgesteld door het algemeen bestuur. Daarna wordt de vacature gepubliceerd en start de reactietermijn voor belangstellenden. In de vergadering van 19 november wordt de aanbeveling van de vertrouwenscommissie vastgesteld.

Bron: Wetterskip Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *