Wad mooi? van Anja Brouwer

NES – In de nacht van 1 op 2 januari 2019 zijn 342 containers overboord geslagen boven de Waddeneilanden. Het waddengebied veranderde daarmee in één klap in een enorme afvalberg. Het contrast met de unieke schoonheid van de Wadden kon niet groter zijn.

In mei en juni is de foto-expositie Wad mooi? van Anja Brouwer te zien in de Sint Clemenskerk in Nes. Anja is geboren en getogen op Ameland en fotografeert graag in het Waddengebied. Als een fotografische strandjutter laat ze met haar foto’s de schoonheid én de vervuiling zien. In haar expositie Wad mooi? brengt ze deze tegenstelling in beeld. Het gaat over mens en natuur. Mensen zijn niet letterlijk in beeld, maar wel de gebruiksartikelen. Met haar serie 'Gestrande welvaart' over de containerramp werd Anja Brouwer in maart de runner-up van de fotowedstrijd de Groene Camera en greep ze net naast de titel Natuurfotograaf van het jaar.

Wad mooi? gaat over liefde voor de Wadden en bewustwording over hoe zuinig we moeten zijn op dit stukje unieke Werelderfgoed.

De foto-expositie is dagelijks te bezichtigen van 14.00 tot 17.00 uur.

lees hier over Anja Brouwer wint tweede prijs Groene Camera

bekijk hier waar tentoonstellingen op Ameland te zien zijn

geef tentoonstellingen door, dan zetten we ze erbij

Dossier Zeecontainers

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *