Anja Brouwer tweede prijs Groene Camera

Geplaatst op: 24 maart 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

NIJKERK - Anja Brouwer won zaterdagmiddag bij de prijsuitreiking van de Groene Camera de tweede prijs met haar fotoserie 'Gestrande welvaart' over de containerramp. De Groene Camera is dé fotowedstrijd voor natuurfotografie, met ruim 6.000 inzendingen. Anja Brouwer, die op Ameland is opgegroeid, greep volgens de jury net naast de titel Natuurfotograaf van het jaar 2019. Jasper Hulleman won die titel met een serie over reigers die zich in de stad te goed doen aan afval.

De runner up maakte een serie over de containerramp, die ze maakte op het strand van Ameland en aan de Friese kust. Anja Brouwer: "De achterliggende gedachte was om deze ramp voor de natuur in beeld en onder de aandacht te brengen door middel van mooie natuurfoto's met 'iets' dat er niet in hoort." De jury schrijft over haar foto's: "Soms bedekt het zand de bewijzen met zijn mantel der liefde en zijn de aangespoelde goederen nog slechts vaag zichtbaar. Sommige zaken zoals de koelkast op het strand zijn niet meer weg te moffelen. Het laatste beeld  waarin nog slechts twee schoenen vaag zichtbaar zijn onder de zachte vormen van het aanrollende water is een prachtige afsluiter van de serie waarmee Anja Brouwer runner up is geworden in deze categorie."

In de categorie Vogels kreeg Anja Brouwer een eervolle vermelding. Vorig jaar was zij de winnaar in de categorie zwart-wit van de Groene Camera en in 2016 won ze de Frans Lanting Photo Award WNF.

⇒ bekijk hier de foto's van Anja en de andere winnende fotografen

bekijk hier Werk aan de Muur van Anja Brouwer

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?