Anja Brouwer wint Frans Lanting Photo Award

ZEIST – De prestigieuze WNF-Frans Lanting Photo Award is gewonnen door Anja Brouwer van Ameland. De oproep om op haar foto te stemmen heeft vele mensen bewogen dat ook daadwerkelijk te doen. Niet alleen omdat Anja Brouwer van Ameland komt, maar zeker ook vanwege de kwaliteit van haar foto.

Vogels

De WNF-Frans Lanting Photo Award bewijst dit jaar dat Nederland bij uitstek een land van vogelliefhebbers is. De vier getalenteerde jonge en volwassen prijswinnaars hebben op prachtige wijze vogels in beeld gebracht: van twee witte sternen in een zee van grijze kanoeten tot een ijsvogel in volle vlucht die twee visjes in zijn snavel heeft. De prijzen voor Nederlands grootste natuurfotowedstrijd zijn gisteren uitgereikt in CineMec in Utrecht.

Winnaars

De winnende foto’s zijn uit een recordaantal van 11.500 inzendingen gekozen door de jury onder leiding van beroemd natuurfotograaf en WNF-ambassadeur Frans Lanting. Anja Brouwer uit Dokkum (Friesland) won bij de Volwassenen. Bij de Young Talents ging de 16-jarige Rick van der Kraats uit Hoogland (Utrecht) er met de prijs vandoor en bij Kids de 9-jarige Mirte van Grinsven uit Helmond (Brabant) Corné Koopmans van 14 jaar uit Biddinghuizen (Flevoland) won de Publieksprijs. CineMec in Utrecht exposeert vanaf vandaag de 30 genomineerde natuurfoto’s.

Dynamiek van Waddennatuur

In een zee van grijze kanoet-strandlopers wist Anja Brouwer op de Feugelpôlle van Ameland een grote, witte stern vast te leggen die haar jong aan het voeren is. Brouwer is daarmee winnaar van de prestigieuze Frans Lanting Award voor volwassenen. Frans Lanting: "Heel bijzonder. Het is een prachtige momentopname van de interactie tussen een moeder met haar jong die tegelijkertijd de dynamiek van de Waddennatuur land en zee laat zien. Deze foto weerspiegelt wat we op de Wadden hebben en wat we moeten behouden".

Exclusieve workshop

Anja Brouwer wint een exclusieve workshop natuurfotografie van de wereldberoemde natuurfotograaf en een verblijf in Center Parcs.

Bron: KWF en PA

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *