KNRM zoekt nieuwe lifeguards voor 2017

IJMUIDEN – Voor het aankomende zomer seizoen is de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij op zoek naar nieuwe lifeguards. KNRM Lifeguards zijn actief in de vakantieperiode vanaf juli tot en met september 2017 op de stranden van Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. 

Vakantiebaan

Wie op zoek is naar een vakantiebaan kan zich nu inschrijven. In totaal zijn bijna 100 lifeguards nodig om de elf strandposten te bemannen. Het betreft een betaalde vakantiebaan met een minimale inzetbaarheid van 4 aaneengesloten weken. Affiniteit met de zee (en de stroming) zijn een pré. Watersporters zoals golfsurfers, triatleten en waterpoloërs doorlopen het selectieproces vaak met een positief resultaat echter is iedereen die 400 meter binnen 8 minuten kan zwemmen, van harte welkom. 

De taak van KNRM Lifeguards tijdens de zomermaanden is het toezicht houden aan de waterlijn in een met vlaggen gemarkeerd zwemgebied. Daarbuiten is geen permanent toezicht, maar kunnen lifeguards uiteraard wel optreden als dat noodzakelijk is. Ze beschikken daarvoor over een voer- en vaartuig, kleine reddingmiddelen, AED en EHBO materiaal. Wanneer het nodig is wordt assistentie gevraagd van de reddingboten van de KNRM op de eilanden.

Selectiedagen

Voor de selectie van geschikte potentiele lifeguards heeft de KNRM twee selectiedagen vastgelegd. Op zondag 5 maart gaat de eerste selectiedag van start in Sportstad Heerenveen. Op zondag 19 maart volgt de tweede en tevens laatste selectiedag in het Sloterparkbad in Amsterdam. Tijdens deze dag worden de sollicitanten op de proef gesteld. Voor de mogelijk toekomstige lifeguards staan drie selectieonderdelen op het programma. Uit een zwemtest en een korte ren test, samenwerkingsopdracht en een motivatiegesprek moet blijken welke dames en heren geschikt zijn voor de verantwoordelijke functie als KNRM Lifeguard deze zomer op de Friese Waddeneilanden. 

Beach Lifeguard

Degene die na deze dag geselecteerd worden, gaan in mei of juni 2017 naar de opleidingsweek. Hier worden de toekomstige lifeguards klaar gestoomd voor het reddingswerk. Aan het eind van die week zijn de sollicitanten opgeleid tot gecertificeerd Beach Lifeguard. Tijdens het zomerseizoen worden nog een aantal extra opleidingen gegeven zoals EHBO, 4-Wheeldrive training en het varen op een rescuewaterscooter.  

Acties 2016

De KNRM Lifeguards kwamen in de zomer van 2016 in totaal 1713 repressief in actie waarvan 1550 keer voor kleine EHBO-hulpverleningen zoals schaafwondjes of kwallenbeten. 36 Keer voor grote EHBO gevallen waar een ambulance of traumahelikopter aan te pas moest komen. Daarnaast zijn 29 reddingen verricht voor zwemmers en watersporters en 30 vermiste kinderen of volwassenen herenigd met familie. 

De selectiedagen vinden plaats op: 

  • Zondag 5 maart 2017 in het zwembad van Sportstad Heerenveen. 

Adres: Abe Lenstra Boulevard 23-Q, 8440 AA Heerenveen. 

  • Zondag 19 maart in het Sloterparkbad te Amsterdam. 

Adres: Sloterparkbad, President Allendelaan 3, 1064 GW, Amsterdam. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *