Anja Brouwer valt weer in prijzen

DOKKUM – Fotografe Anja Brouwer, geboren en getogen op Ameland, heeft gistermiddag een mooie prijs in ontvangst mogen nemen: de Groene camera 2018 , categorie zwart-wit. Ze maakte de foto van kokmeeuwen aan de wadkant van Ameland, op de buitendijkse kwelder Feugelpôlle, waar kokmeeuwen, grote sterns, noordse sterns en visdiefjes broeden. “Ik was benieuwd of de jongen al uit het ei waren,” vertelt ze. “Dit was nog niet het geval en daarom ben ik de hectiek, dynamiek en activiteit in de broedtijd gaan fotograferen, de grote hoeveelheden vogels vast gaan leggen. Voor mij is het een boeiende foto, waar ik naar blijf kijken. Naar de hoeveelheid vogels, naar de zwarte petjes en poten van de grote sterns en zwarte koppen van de kokmeeuw.”

Zaterdag 24 maart 2018 werd tijdens de jubileumeditie van PiXperience de uitslag gepresenteerd van de natuurfotowedstrijd de Groene Camera. Natuurfotografie.nl, het platform voor natuurfotografen uit Nederland en België organiseert de fotowedstrijd.

Het commentaar van de jury bij Anja Brouwer haar foto: “Anton Corbijn hoorde ik ooit zeggen dat een foto altijd iets van een imperfectie nodig heeft. Hier is de imperfectie de lege rechter-boven hoek en de afgesneden vogels aan de randen van de foto. Resultaat is wel een prachtige foto die uitnodigt tot twee keer kijken. De bevroren chaos van alle meeuwen doet ons automatisch het gekrijs horen. Het grafische zwart-wit versterkt hier duidelijk het beeld ten opzichte van kleur.”

In december 2016 won Anja Brouwer de Frans Lanting Photo Award.

→ Bekijk hier de foto's van deze wedstrijd

→ Bekijk hier Anja Brouwer.Werkaande Muur.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *