RSS
Zoeken

Nationale Herdenking 2019 op Ameland

Geplaatst op: 02 mei 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

NES - De Nationale Herdenking op zaterdag 4 mei 2016 is er voor iedereen die stil wil staan bij degenen die in Nederland of waar ook ter wereld slachtoffer werden na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in andere oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Van 18.00 uur tot zonsondergang hangen de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de slachtoffers. Om 20.00 uur zijn we twee minuten stil.

Op Ameland organiseren dorpsbelangen, kerken, basisscholen, muziekkorpsen en de gemeente tezamen twee herdenkingsbijeenkomsten, een in Nes en een in Hollum.

Nes
De bijeenkomst begint om 19.30 uur voor De Toel aan de Kardinaal de Jongweg in Nes. Om 19.35 uur vertrekt de stoet te voet naar de algemene begraafplaats waar om 20.00 uur twee minuten stilte is. Na het Wilhelmus worden bloemen gelegd.

Hollum
De herdenking begint om 19.15 uur in de Hervormde kerk in Hollum. Om 20.00 uur is er twee minuten stilte bij het oorlogsmonument op het kerkhof, gevolgd door het Wilhelmus, de kranslegging en het defilé. Aan het einde van de bijeenkomst lopen de aanwezigen langs het monument waarbij bloemen kunnen worden gelegd. De herdenking is tot circa 19.50 uur live te volgen op de radio (kanaal (1)960 van de digitale TV).

⇒ lees hier meer over de Dodenherdenking op Ameland

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?