VVV Ameland gereorganiseerd

NES – De leden van VVV Ameland hebben met een overweldigende meerderheid ingestemd met de reorganisatie van de VVV. Werd in de vergadering van 7 maart jongstleden het quorum niet gehaald, deze woensdagavond was er geen twijfel mogelijk: de leden stemmen in  met de statutenwijziging die de reorganisatie mogelijk moet maken. Dat het quorum de eerste keer niet werd gehaald was door de VVV voorspeld. Nooit is tweederde van alle VVV leden aanwezig op een Algemene Ledenvergadering. Van te voren was al duidelijk dat een tweede ronde nodig zou zijn.
Het bestuur en de directie van VVV Ameland waren tevreden. Nu kan algemeen directeur Pieter Smit samen met adjunct directeur José IJsseldijk verder met de opzet van de commerciële en een niet-commerciële poot van de organisatie. Het niet-commerciële deel van de organisatie zet zich in voor algemene Ameland promotie. Het commerciële deel beheert de winkel en doet de boekingen.
De promotie wordt beheerd door de Stichting Ameland Promotie (SAP). De SAP is in het leven geroepen om makkelijker geld van derden binnen te kunnen halen, vertelt Pieter Smit.
Over een jaar komt het huidige VVV bestuur onder voorzitterschap van Peter van der Vossen met drie namen van deskundigen die in de Raad van Toezicht zitting nemen. Het bestuur komt in de Algemene Ledenvergadering van 2008 nog eenmaal terug alvorens het stokje over te geven aan de nieuwe Raad van Toezicht.
De herstructurering van de VVV komt voort uit het plan ‘Daar gaan we naar toe’. Dit plan werd geschreven na een onderzoek naar de identiteit van het eiland. Het rapport adviseert een herstructurering van de VVV met een Raad van Toezicht en een Raad van Advies. Ameland profileert zich als een gastvrij, gezond en actief eiland. De leden van de VVV hebben deze verandering woensdagavond omarmd.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *