Brandweer Ameland zoekt spuitgasten

BALLUM – De brandweerkorpsen van Nes en Hollum zijn op zoek naar nieuwe brandweerlieden. De korpsen hebben in totaal vijf mensen nodig. Korps Hollum kan nog drie mannen of vrouwen gebruiken en korps Nes is op zoek naar twee nieuwe spuitgasten. De brandweer is op dit moment niet onderbezet maar loopt vooruit op het afscheid van enkele oudere brandweerlieden in de komende jaren. De vrijwilligers mogen tot hun 55e actief brandweerman blijven. Bovendien heeft een brandweerman ontslag gevraagd wegens werkzaamheden buiten het eiland.

Vorig jaar rukte de brandweer Nes uit voor een brand in een zomerwoning tussen Nes en Buren. Korps Hollum bluste een binnenbrand in een loods bij hotel d’Amelander Kaap in Hollum. De nieuwe brandweermannen of vrouwen krijgen een basisopleiding brandwacht en daarna een vervolgopleiding 1e klas. Mensen met brandweerambities kunnen contact opnemen met commandant Wim Kiewiet.

De brandweerlieden van Hollum en de drie nieuwe collega’s werken over niet al te lange tijd vanuit een nieuwe brandweerkazerne. De huidige brandweerkazerne zit onder hetzelfde dak als het reddingbootmuseum. Dit museum wordt verbouwd tot Maritiem Centrum en biedt dan geen onderdak meer aan de brandweer. De blusploeg van Hollum heeft een nieuw onderkomen nodig om de aanrij tijd te verkorten en aan de arbo eisen te voldoen. “Het ontwerp is gereed en is goedgekeurd door de Welstandcommissie. De Raad heeft grond aangekocht aan de Fabrieksweg achter Installatiebedrijf Faber-Wijnberg. De verwachting is dat de plannen rond juni aanbestedingsgereed zijn. Wanneer alle kosten bekend zijn en de planologische procedures rond zijn wordt aan de Raad een krediet gevraagd en kan tot de bouw worden overgegaan. Als alles een beetje meezit, kan nog voor de herfst met de nieuwbouw worden begonnen,” zegt commandant Kiewiet.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *