VVD Tweede Kamerleden bezoeken Ameland

BALLUM – De VVD-Tweede Kamerleden Aukje de Vries en Betty de Boer brachten op 6 maart een werkbezoek aan VVD-wethouder Linda Deen en VVD-fractievoorzitter André Tuil van de VVD Ameland om te praten over zaken die spelen op het eiland. 

De bootdienst Holwerd – Nes is cruciaal voor de bereikbaarheid van Ameland. De vaargeul levert regelmatig vertraging op voor de veerdienst naar Ameland. Over de vaargeul Holwerd – Nes wordt al lang gesteggeld, de veerboot naar Ameland heeft vaak vertraging (circa 56% van de afvaarten), er wordt naar elkaar gewezen voor oorzaken. VVD heeft onlangs de minister een analyse van de problemen gevraagd en welke oplossingen daarvoor zijn. VVD Tweede Kamerlid Aukje de Vries: “Als de treinen van NS niet op tijd rijden, hebben we in de Tweede Kamer spoeddebatten, als de boot naar Ameland niet op tijd vaart lijkt het wel of we dat bijna normaal vinden. Onze overtocht terug naar Holwerd duurde maar liefst één uur en een kwartier, terwijl de planning drie kwartier is.” Over de vaargeul hebben de Kamerleden ook nog gesproken met Wagenborg Passagiersdiensten.

Eerder stelden de VVD Kamerleden Betty de Boer en Aukje de Vries vragen aan de minister van Infrastructuur & Milieu over het overboord slaan van containers boven Ameland. Net als de burgemeester van Ameland maken zij zich daarover zorgen. Het verliezen kan tot gevaarlijke situaties leiden. Uit eerder onderzoek bleek al dat 46% van de containers niet goed vastgesjord zitten. VVD Tweede Kamerlid Betty de Boer: “Wij hebben de Minister gevraagd om onder andere aan de sjorverplichting van containers meer aandacht te besteden in internationaal verband bij de International Maritim Organisation. Dit kunnen niet als Nederland alleen oplossen.”

Tot slot kwam ook de (ouderen-)zorg op het eiland aan de orde, met name de problemen die zijn ontstaan na het faillissement van Pasana, dat werd meegesleept in het faillissement van Sionsberg. De Tweede Kamerleden hopen dat er snel duidelijkheid komt over de toekomstige (ouderen-)zorg op Ameland, want dit is zeker op een eiland een belangrijke voorziening voor de bewoners.

Bron: afdeling VVD afdeling Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *