Vuurtoren Ameland op Postzegel

HOLLUM – De vuurtoren van Ameland staat op een nieuwe postzegel van Postnl. Het is een deel van een serie over Nederlandse vuurtorens.

Postnl: "Nederlands meest markante vuurtorens geëerd in speciale postzegelserie.

De 25 meest markante Nederlandse vuurtorens worden in het jubileumjaar 2014 in het zonnetje gezet met een unieke postzegelserie. De vuurtoren van Texel bestaat dit jaar 150 jaar en de vuurtoren van Marken zelfs 175 jaar. Het eerste velletje postzegels met daarop een afbeelding van 'Het Paard van Marken' werd 5 januari door PostNL uitgereikt aan de huidige bewoonster van de vuurtoren Liliane Spijker.

Aan de Nederlandse kust zijn nog een aanzienlijk aantal vuurtorens te bewonderen. De oudste, de Brandaris op Terschelling, stamt uit 1594 en zal ook een eigen postzegelvel krijgen. De Westertoren, de vuurtoren die jarenlang op het bankbiljet van 250 gulden prijkte, krijgt ook een postzegel. De postzegelserie brengt hiermee een hommage aan een aantal iconen aan de Nederlandse kust.

De postzegelserie Nederlandse Vuurtorens bestaat uit 25 verschillende postzegelvellen. Als eerste verschijnen de postzegels van het Paard van Marken. Dit postzegelvel en gratis bewaarblad zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij PostNL Postkantoren, Bruna en via www.collectclub.nl. De geldigheidstermijn voor de frankering is onbepaald. De complete serie van 25 Nederlandse vuurtorens is alleen verkrijgbaar via een abonnement en heeft een oplagelimiet van 5.000 exemplaren."

De vuurtoren van Ameland is nu aan de beurt en te bestellen op het postkantoor. 

De vuurtoren van Ameland maakt deel uit van een serie en op die serie kun je je abonneren. Het velletje met alleen de Amelander vuurtoren komt ook apart in de verkoop.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *