Vraag en antwoord raad Ameland -10-

BALLUM – Tijdens de laatste raadscommissievergadering voor de gemeenteraadsverkiezingen werden er door bijna alle raadsfracties diverse vragen gesteld, waar de portefeuillehouders zo helder mogelijk antwoorden op formuleerden.

André Tuil refereert aan een artikel in de Leeuwarder Courant waarin wordt verhaald over de afvalconcurrent die stopt op Ameland. Het ging over de NNRD die zijn vuilnisophaaldiensten op het eiland voor gezien houdt. Er staan een paar opmerkelijke uitspraken in dat artikel, vindt Tuil. Het zou niet prettig samenwerken zijn met de gemeente en Amelander ondernemer Klaas Nagtegaal die samenwerkte met de NNRD zou min of meer gechanteerd zijn met de mededeling dat het hem klussen voor de gemeente zou kunnen gaan kosten.

VVD Ameland heeft van diverse Amelander ondernemers vernomen dat ook zij onder druk zijn gezet door de gemeente. De ondernemers willen beslist niet met naam genoemd worden. De VVD vindt dit beangstigende geluiden en Tuil wil graag een gedetailleerd antwoord van het college.

De gemeente heeft aan Klaas Nagtegaal gevraagd of hij onder druk is gezet. “Er was niks aan de hand,” zegt wethouder vuilniszaken Nico Oud. Hij vindt dat de kwestie suggestief wordt gebracht. Er is niemand onder druk gezet. Oud wel duidelijk dat de gemeente altijd de opzet heeft gehad om een eigen vuilnisophaaldienst te verzorgen.

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *