Vraag en antwoord raad Ameland -7-

BALLUM – Tijdens de laatste raadscommissievergadering voor de gemeenteraadsverkiezingen werden er door bijna alle raadsfracties diverse vragen gesteld, waar de portefeuillehouders zo helder mogelijk antwoorden op formuleerden.

André Tuil strooit zout in de wonde van de gladheidbestrijding. Afgelopen winter was er een van weinig gladde wegen, zegt Tuil. Er hoefde nagenoeg niet gestrooid te worden, maar toen het dan een keer nodig was, vonden er een aantal ongelukken plaats. Enkele auto’s schoten op een zondagochtend door de gladheid van de weg.

Waarom werd er niet preventief gestrooid, vraagt Tuil. “Hoe kan het dat het maar een paar dagen glad is geweest en dat het de gemeente toch niet lukt om de wegen vroegtijdig veilig te krijgen?”

De vraag komt elk jaar terug, verzucht wethouder gladheidbestrijding Nico Oud. De invallende vorst sloeg midden op die zondagochtend van 26 januari toe. Om half 10 was er nog niks aan de hand, om kwart over 10 ook nog niet, om half 11 was het glad en iets later was het weer over, verdedigt hij zich. “Toen de strooiauto’s reden, was het al niet meer nodig.” Een: "De gemeente heeft het beleid om niet preventief te strooien." Oud vergeet in deze de woordjes "bij voorkeur" en gaat voorbij aan de nadrukkelijke waarschuwingen met zelfs 'Code Oranje' voor die morgen.

Lees hier wat er op Ameland over strooien is afgesproken.

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *