VPVA zoekt bestuursleden

HOLLUM – De Vereniging voor Particuliere Verhuurders Ameland (VPVA) is op sterven na dood. Als zich geen nieuwe bestuursleden melden dan gaat de belangenbehartiger in slaapstand.

Tien jaar geleden werd de vereniging opgericht door een stel enthousiaste verhuurders om zitting te nemen als vertegenwoordiger van de kleine zelfstandige verhuurders in de VVV nieuwe stijl. Het bleek dat alle verhuurders werden vertegenwoordigd, behalve de particuliere. Zij zouden dan ook geen stem hebben in de nieuwe vorm van VVV.

Die reorganisatie van de VVV met een poot van uitsluitend vertegenwoordigers uit de diverse branches op Ameland is er echter nooit gekomen.

De VPVA was inmiddels wel opgericht en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een flinke club die de belangen van ruim 550 accommodaties op Ameland behartigt en de leden presenteert middels een succesvolle website.

De website blijkt meer en meer tijd van het bestuur in beslag te nemen en de belangenbehartiging is steeds minder aan de orde. Jaarvergaderingen worden slecht bezocht en vragen van leden gaan meestal over praktische zaken rond de website. Het gevolg is dat het bestuurslid dat de webmasterwerkzaamheden op zich heeft genomen wekelijks vele uren in touw is voor de site.

Het bestuur wil vers bloed van enthousiaste verhuurders om het stokje over te nemen. Het huidige bestuur wil in januari 2016 een extra ledenvergadering uitschrijven. Als er zich geen nieuwe bestuursleden melden dan is het gedaan met de VPVA in de huidige vorm. De vereniging zal dan slapend verder gaan maar de website blijft overeind, is het plan. Het bestuur meent dat er voor de werkzaamheden aan de website een betaalde webmaster moet worden aangesteld die de continuïteit garandeert.

De website www.ameland-site.nl biedt alle particuliere verhuurders op Ameland de mogelijkheid om zich voor een heel klein jaarlijks bedrag op een professionele wijze te presenteren.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *