Kunstmaand Ameland 2015 – Zee van Licht

HOLLUM – Ameland is in november een maand lang middelpunt van nationale kunst en internationale kunst.

Voor de 19e keer verandert Ameland in november in één grote expositieruimte. Het Amelander landschap dient als decor voor ruim 70 kunstenaars uit binnen- en buitenland. Zij tonen schilderijen, beelden, keramiek en glas op bijzondere locaties. Kunstmaand Ameland 2015 wordt op zaterdag 31 oktober geopend.

De kunstmaand loopt dit jaar tot en met zondag 29 november. Thema is Zee van Licht, waarmee de organisatie van Kunstmaand Ameland aansluit op het in dit jaar door UNESCO uitgeroepen Internationaal Jaar van het Licht. Ameland grenst aan het natuurlijk werelderfgoed Waddenzee.

De eilandbrede expositie Kunstmaand Ameland is een cultureel hoogtepunt dat inmiddels is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken kunstevenement, met uitstraling in heel Nederland. De expositie strekt zich uit in alle windrichtingen en laat kunst in de breedste zin van het woord zien. De organisatie heeft kunstenaars uitgenodigd met een grote variëteit aan technieken en kunstvormen.

Er zijn weer workshops en demonstraties en in de grote kerk van Hollum is muziek en theater te genieten.

De Kunstmaand organiseert in samenwerking met het Fries Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar op de woensdagen poëzieavonden. Ze staan op deze website in de agenda.

⇒ lees hier meer over de Kunstmaand

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *