Volgende week grote kans op hittegolf

WAGENINGEN – De kans is groot dat het zomerweer van dit moment de komende week tot een hittegolf uitgroeit. Gisteren en vandaag kwam het regionaal al tot een zomerse 25 graden, maar volgende week gebeurt dat volgens MeteoGroup op steeds meer plaatsen. Na eerst nog even een zuchtje minder warme lucht in het weekend, bereikt het kwik in de loop van volgende week regelmatig de tropische grens van 30 graden. Aan het criterium voor een hittegolf wordt voldaan als de temperatuur in De Bilt minimaal 5 dagen achtereen een temperatuur van 25 graden en op tenminste 3 dagen 30 graden bereikt. 

Met een westelijke wind wordt het in het weekend dus tijdelijk iets minder warm, met daarbij een afwisseling van wolkenvelden, zon en heel lokaal een bui. Vanaf dinsdag draait de wind naar het oosten, waarna warme en droge lucht onze omgeving in stroomt. De zon laat zich gedurende de week dan ook steeds vaker zien en het wordt steeds warmer. Vanaf woensdag lijkt het in grote delen van het binnenland enkele dagen ruim 30 graden te gaan worden. Een hittegolf is dan zeker mogelijk. Verder krijgen we een aantal prachtige stranddagen.

Bron: MeteoGroup

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *