Bouwbord staat bij Clemenskerk

NES – Vanavond is het bouwbord onthuld bij de Clemenskerk in Nes. De kerk brandde op 5 februari 2013 af en staat nu op het punt te worden herbouwd. Pastoor Paul Verheijen en Pastoraal werker Neeltsje Bouma hadden de eer het oranje doek voor het bord weg te mogen trekken.

Na de onthulling vond er een bijeenkomst plaats voor de leden van de St. Clemensparochie. De parochianen werden bijgepraat over de stand van zaken en werden geïnformeerd over het interieur. Het interieurontwerp is nagenoeg gereed en de schetsen werden via lichtbeelden getoond. De plannen werden enthousiast ontvangen door een volle zaal parochianen die naar De Toel waren gekomen.

Betreffende de bouw zelf kan gemeld worden dat het werk binnenkort aan de Friso Restauratie Leeuwarden gegund zal worden. Op dit moment wordt het laatste benodigde budget gegenereerd en dienen er nog enige formaliteiten afgehandeld te worden. Bij de onthulling van het bouwbord vonden verder geen officiële plechtigheden plaats.

Kort na de start van de herbouw zal een ‘eerste steenlegging’ plaats vinden als moment om de herbouw van de kerk te vieren. Dat zal dan ook de formele start van de bouwwerkzaamheden zijn.

morgen meer over de Clemenskerk op deze website

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *