‘Voice of Ameland’ laat zich weer horen

NES – "Ameland ligt onder vuur van Multinationals en projectontwikkelaars die ons mooie Ameland te gelde willen maken. Ameland dreigt hierdoor zijn karakter te verliezen en wordt een speelbal van het grote geld. Help ons door deze video te delen zodat wij ons eiland kunnen behouden en doorgeven aan onze kinderen." Dat schrijft 'Voice of Ameland' op haar Facebooksite. 'Voice of Ameland' is een "Blog over Welzijn en Weerstand op een Eiland" en is in de lucht sinds 1 april 2015. Voorman van de 'Voice' is Frank Hulsebos.

Inloopavond

De 'Voice' was deze week actief op het gemeentehuis. Een clubje afgevaarden, waaronder Hulsebos en Suzanna Twickler, gingen tijdens de inloopavond alle fracties af om hun standpunt betreffende het grote project 'Spa en Wellnesshotel Ameland' aan de Strandweg te Nes duidelijk te maken. 

Ameland te koop?

De groep die voor het karakter en de cultuur van het eiland strijdt heeft ook een poster verspreid over het eiland. Voor mensen die niet op het eiland wonen maar toch mee willen protesteren is het Aviertje te printen en achter het raam te plakken.

De of een

De 'Voice' is niet 'de' stem van Ameland, maar 'een' stem, die inmiddels op social media door 900 mensen 'leuk' wordt gevonden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *