Vocaal Ensemble Leeuwarden op Ameland

LEEUWARDEN – Het Vocaal Ensemble Leeuwarden geeft op zaterdagmiddag 9 oktober een concert in de hervormde kerk in Hollum. Het Vocaal Ensemble Leeuwarden repeteert sinds eind augustus weer volop en wil niets liever dan uitvoeringen geven. Na een gedwongen pauze van bijna twee jaar grijpt het koor de gelegenheid om een concert te geven daarom met beide handen aan.

Voor 9 oktober stond op Ameland het korenfestival ‘Frisia Cantat’ op het programma. Helaas zag de organisatie zich genoodzaakt het festival niet door te laten gaan. Maar, meent Vocaal Ensemble Leeuwarden, wat met veel koren niet kan, kan met één koor wel! De leden van het koor hadden zaterdag 9 oktober al in hun agenda gereserveerd en ze hadden zich al verheugd op het tripje naar Ameland.

De 9e oktober is in de agenda blijven staan en het koor geeft dan een uitvoering in de grote kerk in Hollum.

De toegang is gratis, maar mocht u na afloop een bijdrage in de kosten willen geven dan kan dat natuurlijk. 

Het koor brengt een programma dat bijna helemaal bestaat uit werk van Engelse componisten. Ze zingen stukken van William Byrd, John Dowland, Orlando Gibbons en Thomas Morley. Componisten die hun werk in het laatste kwart van de 16e en het eerste kwart van de 17e eeuw componeerden. Dan maken ze een sprong naar het laatste kwart van de 19e eeuw met mooie werken van Charles Villiers Stanford, Ralph Vaughan Williams en Edward Elgar. Last but not least staat er muziek op het programma van de (bijna)-eigentijdse Benjamin Britten. Bijna-eigentijds is ook een stuk van de enige vreemde eend in de bijt, De Nederlander Jurriaan Andriessen. Zijn lied ‘The Three Fishers’ over mannen die hun leven op zee wagen valt in een programma dat op Ameland wordt uitgevoerd qua onderwerp zeker niet ‘uit de toon’.

En als verrassing: de dirigent heeft een aantal liederen uitgezocht die ze samen met het hooggeëerde publiek kunnen zingen. Vocaal Ensemle Leeuwarden: "We hopen er met u een aangename middag van te maken. Van harte welkom op zaterdag 9 oktober in de Sint-Magnuskerk."

  • Concert kamerkoor Vocaal Ensemble Leeuwarden onder leiding van David van Roijen
  • 9 oktober 2021 om 15.30 uur
  • Sint-Magnuskerk, Oosterlaan 2 in Hollum
  • Gratis entre, na afloop collecte


 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *