IVN Natuureducatie roept jongeren op voor Groen Traineeship

AMSTERDAM – Een gezonde wereld, waarin klimaatproblemen geen issue zijn. Veel jongeren dromen ervan. Ze liggen wakker van smeltende ijskappen, dieren en planten die met uitsterven bedreigd worden en staan te popelen iets voor de natuur te doen. IVN Natuureducatie roept daarom jonge mensen tussen de 16 en 27 jaar op zich aan te melden voor een Groen Traineeship, waarbij ze hun duurzame doelen werkelijk kunnen omzetten in daden.

Helpen met het opknappen van een natuurgebied, woonwijken natuurvriendelijker maken of duurzame workshops voor kinderen ontwikkelen. Het is zomaar een greep uit het aanbod van Groen Traineeships. Jongeren gaan dan samen met andere trainees één dag per week aan de slag gaan met een groen project dat bij hen past. Ze leren de wereld van natuur- en milieuorganisaties van binnenuit kennen en dragen hun steentje bij.

Vergroenen cv

Door corona hebben veel jongeren de afgelopen anderhalf jaar noodgedwongen veel thuisgezeten. Daarom is het nu tijd om de laptop opzij te schuiven en de handen uit de mouwen te steken. Lekker actief en sociaal aan de slag in de buitenlucht. Bovendien vergroenen jongeren hiermee hun cv, leren ze meer over natuur, milieu en duurzaamheid en worden ze zich meer bewust van de mogelijkheden voor een groene en duurzame wereld.

Jongeren die tot nu toe hebben meegedaan met een van de Groen Traineeships zijn heel enthousiast, zoals Dennis (24), die het Groen Traineeship ‘een kickstart voor het realiseren van zijn droom’ noemt. Anderen laten zich vooral verwonderen door de natuur. ‘Door het Groen Traineeship ga je dingen in de natuur zien die je normaal niet ziet’, meent Hannah (25). Maar ook dat iedere jongere aan het Groen Traineeship kan deelnemen, spreekt aan. Anne (24): ‘Wat het interessant maakt, is dat iedereen hier een andere achtergrond heeft.’

Aanmelden

De nieuwe Groen Traineeship-projecten lopen van eind september 2021 t/m februari 2022. Jongeren zijn gemiddeld één dag per week met een project bezig. Ze kunnen zich hiervoor aanmelden tot en met 22 september. Meedoen kost niets. De projecten staan open voor alle jongeren, met of zonder groene ervaring.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *