Visstand Eems dramatisch laag

HARLINGEN – In 2019 laat de Waddenvereniging maandelijks metingen uitvoeren in de Eems om een jaarrond beeld van de visstand en hiermee het onderwaterleven te krijgen. Jarenlange vismonitoring door Rijkswaterstaat laat zien dat de visstand van de Eems daalt. De Waddenvereniging vindt het belangrijk dat de vismonitoring geïntensiveerd wordt om zo het effect van maatregelen in het beheer van het Eems-estuarium en de Waddenzee te kunnen vaststellen.

Het monitoringsprogramma van de Waddenvereniging in 2019 is mogelijk dankzij bijdragen van Vattenfall Duurzaamheidsfonds en Stichting Vivace. Het project wordt wetenschappelijk begeleid door de Rijksuniversiteit Groningen en uitgevoerd door Vissers van de Kust, ZiltWater Advies in samenwerking met Buro BioConsult en de gebroeders Zeeck met hun kotter Ostetal.

Op vrijdag 20 september is er weer een meting van de visstand in de Eems. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *