RSS
Zoeken

De heide bloeit op Ameland

Geplaatst op: 22 augustus 2019 - Categorie: Wadden & Natuur

De heide bloeit - Foto Persbureau Ameland

HOLLUM – In de tuinen komen de fantastische kleuren van de dahlia’s naar voren. Ze horen bij de kleuren van het einde van de zomer. De duinen hebben een soortgelijk cadeautje: zij laten de kleurenpracht van de bloeiende heide zien.

Aanvankelijk zag het er niet goed voor het struikje uit: net als vorige zomer had Ameland dit jaar te kampen met een warme en zeer droge periode. Het zorgde voor droogteslachtoffers onder bomen en struiken. Gelukkig kwam in augustus de regen voor de heide net op tijd. Waar vorig jaar de heidevelden er wat armoedig en bruin uitzagen en weinig van de frisse kleur lieten zien, is het dit jaar een weelderig paars.
Wie de heide wil zien bloeien kan het beste nu zijn fiets pakken, want heide bloeit niet zo heel erg lang. Half september is het gedaan met het paars.

Voor wie niet in de gelegenheid is de duinen van Ameland te bezoeken, heeft Ameland Vandaag een paar beelden van de pracht achter elkaar gezet in een filmpje. (volg zsm)

Overigens knispert de boden tussen de heide nog steeds. Er is weliswaar wat regen gevallen, het is nog altijd droog in de natuur.
Op Ameland is nog steeds, in ieder geval tot 14 september, een rook- en stookverbod in de natuur van kracht.

⇒ lees hier over het Rook- en Stookverbod op Ameland

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?