De heide bloeit op Ameland

HOLLUM – In de tuinen komen de fantastische kleuren van de dahlia’s naar voren. Ze horen bij de kleuren van het einde van de zomer. De duinen hebben een soortgelijk cadeautje: zij laten de kleurenpracht van de bloeiende heide zien.

Aanvankelijk zag het er niet goed voor het struikje uit: net als vorige zomer had Ameland dit jaar te kampen met een warme en zeer droge periode. Het zorgde voor droogteslachtoffers onder bomen en struiken. Gelukkig kwam in augustus de regen voor de heide net op tijd. Waar vorig jaar de heidevelden er wat armoedig en bruin uitzagen en weinig van de frisse kleur lieten zien, is het dit jaar een weelderig paars.

Wie de heide wil zien bloeien kan het beste nu zijn fiets pakken, want heide bloeit niet zo heel erg lang. Half september is het gedaan met het paars.

Voor wie niet in de gelegenheid is de duinen van Ameland te bezoeken, heeft Ameland Vandaag een paar beelden van de pracht achter elkaar gezet in een filmpje. (volg zsm)

Overigens knispert de boden tussen de heide nog steeds. Er is weliswaar wat regen gevallen, het is nog altijd droog in de natuur.

Op Ameland is nog steeds, in ieder geval tot 14 september, een rook- en stookverbod in de natuur van kracht.

⇒ lees hier over het Rook- en Stookverbod op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *