Vissersboot vast in branding Buren

BUREN – Vissersboot LO17 zit vast in de branding ter hoogte van Buren. Er zou een net vastzitten in de schroef. Reddingboot Maria Hofker is aanwezig om assistentie te verlenen.

Als het niet lukt de garnalenkotter LO17 los te krijgen, dan zou hij wel eens tot morgenochtend vroeg 6.00 uur op het strand vast kunnen zitten, vanwege het afgaand tij. Vissersboot Volharding ligt vlakbij.

De Dorus Rijkers, Vigilant en de Noorman zijn onderweg naar de onfortuinlijke visserman.

Update 18.37: De Dorus Rijkers van de KNRM is gearriveerd.

Update 18.44: Vigilant gearriveerd.

Update 18.50: De sleep van Veltman moet op last van de schipper van de LO17 en in overleg met de bemanning van de KNRM worden losgemaakt. De mannen van de Dorus Rijkers zijn dan aan boord van de LO17. De Dorus Rijkers maakt daarna vast.

Update 18.57: De lijn van de KNRM knapt enkele malen.

Update 19.14: LO17 is weer los. De Noorman en Vigilant hebben uiteindelijk weer vastgemaakt en hem samen los getrokken. De Vigilant sleept de garnalenkotter naar Lauwersoorg.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *