Fotowedstrijd Beeldschoon Water

LEEUWARDEN – Op initiatief van Streekwurk Zuidwest Friesland en de Friese Milieu Federatie, in samenwerking met de gemeente Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren en het Wetterskip Fryslân wordt de fotowedstrijd Beeldschoon Water georganiseerd. Het doel is om de schoonheid van water in Friesland te laten zien. De winnende foto’s zullen groot worden afgedrukt en te zien zijn onder ophaalbruggen in Zuidwest Friesland.

 

Wedstrijd

Water vormt een onlosmakelijk onderdeel van de karakteristieke natuur van Friesland. Schoon en natuurlijk water is voor planten en dieren een eerste levensvoorwaarde. Maar hoe ziet het leven er boven en onder water eigenlijk uit? De fotowedstrijd Beeldschoon water wil dit in beeld brengen en het verhaal achter de beelden vertellen. Waarom groeien bepaalde planten op de ene plaats wel en elders juist niet? Welke dieren leven er allemaal in en rond het water? Hoe kun je de waterkwaliteit aan het onderwaterleven aflezen? Hoe bijzonder is het dat Friesland voor de helft onder N.A.P. ligt?

 

Friesland is beroemd om zijn meren, vaarten, riviertjes en de Waddenzee. Water borrelt van leven als je er een beetje beter naar gaat kijken. En dat is nu precies de bedoeling van de fotowedstrijd Beeldschoon Water die georganiseerd wordt door Wetterskip Fryslân en de FMF.

 

De winnende foto’s worden groot afgedrukt en gedurende de zomer onder verscheidene ophaalbruggen in Zuidwest Friesland opgehangen. Wachtende mensen voor de bruggen zullen blij verrast worden door de mooie foto’s van onder en boven water in Friesland. 

Voor de jonge fotograaf tot 15 jaar is er een speciale categorie waarmee toegangskaarten te winnen zijn voor de tentoonstelling over water in het Natuurmuseum Fryslân. Deze tentoonstelling wordt  in de herfstvakantie gehouden. De winnende foto’s uit deze categorie krijgen een mooie plek op deze tentoonstelling.

 

Een onafhankelijke jury samengesteld door de FMF zal de winnaars kiezen.

 

Meedoen?

Ga dan snel naar http://www.friesemilieufederatie.nl/beeldschoon-water/ voor deelname en de voorwaarden. De wedstrijd loopt tot en met 5 juni 2016.

 

FMF

De Friese Milieu Federatie is een koepelorganisatie van 36 natuur- en milieuorganisaties. De FMF maakt zich sterk voor de ontwikkeling van een duurzaam Fryslân, waarin een vitale natuur, een gezond milieu en een robuust landschap centraal staan. De FMF loopt voorop om kansrijke en duurzame vernieuwingen te stimuleren en daagt anderen uit tot een bijdrage en tot samenwerking. Met deze wedstrijd hoopt de FMF mensen bewust te maken van het bijzondere van schoon en natuurlijk water en van het leven dat zich boven en onder water afspeelt. www.friesemilieufederatie.nl/

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *